Interview31 May 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Durrës

Vangjush Dako, kryetari aktual i qytetit të Durrësit, një inxhinjer ndërtimi, biznesmen dhe ish-zyrtar publik, konkurron për postin e kryebashkiakut me Grida Shqina Duma, e diplomuar në sociologji dhe me eksperiencë punë si administratore kompanish ndërtimi. Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Durrës dhe ia shtroi këto pyetje të dy kandidatëve, përgjigjet e të cilëve mund t’i lexoni këtu.

Author: Lindita Çela BIRN Durrës
Print

Grida Duma
Foto LSA

Grida Shqina Duma

Kandidatja e Partisë Demokratike për bashkinë Durrës, Grida Duma, premton hapjen e vendeve të punës dhe uljen e varfërisë nëpërmjet investimeve në shërbim të qytetarëve.

Vangjush Dako

Vangjush Dako

Kryetari i bashkisë Durrës Vangjush Dako, i cili kërkon një mandat të tretë në zgjedhjet e 21 qershorit, shprehet se sfidat e bashkisë së re pas reformës administrative-territoriale janë kryesisht rurale.