Posts by: Gjergj Erebara

Analysis 26 Apr 2015

Dështimi i administrimit vendor në Shqipërinë e tranzicionit

Mungesa e financimeve, abuzimet me fondet si dhe partitizimi i tejskajshëm i jetës politike sollën uljen e cilësisë së të zgjedhurve vendorë dhe dështimin e sistemit aktual të administrimit lokal në Shqipëri.

Analysis 26 Apr 2015

Metamorfoza e hartës territoriale-administrative në 100 vitet e shtetit shqiptar

Ndarja territoriale administrative e Shqipërisë ka ndryshuar disa herë në 100 vitet e fundit, megjithatë Rrethi rezultoi struktura më jetëgjatë dhe e qëndrueshme nga vitet ’30 deri në ditët tona.

Opinion 9 Apr 2015

Çelësat e kashtës grave (gjithashtu edhe burrave)

Karamelja që iu dha grave deputete nga burrat kryetarë vështirë se mund të na e mbushë mendjen se një shoqëri më paqësore dhe më demokratike po vjen…

Features 5 Apr 2015

Zall Bastari, mirësevini në lagjen më të re të Tiranës

I gjendur në një zonë të thyer malore dhe i përbërë nga 12 fshatra, zona e Zall Bastarit do të jetë pjesë e Bashkisë së Tiranës pas zgjedhjeve të qershorit. Për banorët e këtyre fshatrave, pushteti vendor ka qenë thuajse inekzistent në 25 vitet e fundit dhe reforma nuk përbën ndonjë arsye për shqetësim. Por se sa vëmendje do t’i kushtojë kryebashkiaku i ardhshëm i Tiranës kësaj zone, kjo mbetet për t’u parë.

Blog 10 Oct 2014

Zgjedhjet vendore po vijnë, por KQZ mbetet gjysmake

Ndërkohë para-fushata elektorale për zgjedhjet lokale të 2015 ka filluar institucioni që duhet t’i administrojë ato mbetet i paplotësuar –një histori Shqiptare që edhe këtë herë do të përsëritet. 

Load More