Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Investigative në Shqipëri – BIRN ALBANIA

Zgjedhje2015.Reporter.al

Buldevardi Zhan Dark, Pallatet Matrix, Kulla 5, Ap 22
1001 Tirana
Albania
Phone: +35544502592
Email: [email protected]
URL: http://www.zgjedhje2015.reporter.al/

Harta

Harta Interaktive - Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

A ka prapavijë elektorale reforma administrativo-territoriale? - Është komentuar shumë se harta e re me 61 bashki është një përpjekje nga e majta në qeveri për të marrë zgjedhjet në tavolinë. Por a ka qenë kjo prapavija e ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë?
Reforma territoriale dhe eficenca ekonomike - Me 61 njësi, Shqipëria do të reduktojë kostot administrative. Por nuk duhet harruar se zhvillimi ekonomik i qëndrueshëm dhe i ekuilibruar nuk buron vetëm nga burokracitë e shfryra.
Reforma territoriale kërcënon demokracinë vendore - Sistemi i ri i administrimit të territorit rrezikon të margjinalizojë më tej peshën elektorale të shumë komuniteteve të vogla në Shqipëri, veçanërisht zonave rurale, përfaqësimi i të cilave në këshillat e ardhshme bashkiake duket shumë i pamundur.