Interview

Basir Çupa: Plan rregullues dhe infrastrukturë për Klosin

Këto janë përgjigjet e kandidatit të Partisë Demokratike për bashkinë e re Klos.

Lajme

Interview 16 Jun 2015

Valbona Kola: Nxitje e punësimit përmes investimeve

 

Kandidatja e Partisë Socialiste për bashkinë e re Klos kërkon ndihmën e qeverisë qendrore për të financuar zhvillimin e zonës.

Interview 16 Jun 2015

Ahilea Deçka: Do të ndërtoj rrugët e fshatrave

Kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Dropull premton shërbime komunale për banorët.

Interview 16 Jun 2015

Kosta Ziso: Vizioni im për Dropullin

Kandidati i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut për bashkinë e re Dropull thotë se do të punojë për të mbajtur zonën të pastër dhe për zhvillimin e turizmit të natyrës.

Interview 16 Jun 2015

Arben Malo: Turizëm malor për Kolonjën

Kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim premton zhvillim të agroturizmit dhe turizmit të natyrës për të përmirësuar kushtet e jetesës së banorëve të bashkisë së re Kolonjë.

Interview 16 Jun 2015

Tërmet Peçi: Vizioni im për Tepelenën

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë Tepelenë thotë se shpreson që reforma administrative do të krijojë më shumë burime për ekonominë.

Interview 16 Jun 2015

Albert Çaçi: Shërbime publike për Fierin

Kandidati i Partisë Social Demokrate për bashkinë e re Fier kërkon më shumë kompetenca për pushtetin vendor në mënyrë që të mund të rrisë shërbimet për qytetarët.

Interview 16 Jun 2015

Klement Ndoni: Do të asfaltoj qytetin

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë e re Këlcyrë premton rehabilitimin e qendrës së qytetit si dhe sistem ngrohjeje për shkollat.

Interview 16 Jun 2015

Kosta Qaja: Vizioni im për Devollin

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë e re Devoll premton krijimin e markës tregtare dhe denominacionit gjeografik Devoll për prodhimet bujqësore me synimin e përmirësimit të gjendjes ekonomike të banorëve të zonës.

Interview 16 Jun 2015

Miranda Rira: Premtimet e mija për Prrenjasin

Kandidatja e Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim premton ujë të pijshëm dhe kanalizime të ujërave të zeza për bashkinë e re.

Interview 16 Jun 2015

Artur Bardhi: Vizioni im për Kurbinin

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë e re Kurbin paraqet premtimet e tij në rast se bëhet kryetar bashkie.

Load More

Harta

Harta Interaktive - Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

A ka prapavijë elektorale reforma administrativo-territoriale? - Është komentuar shumë se harta e re me 61 bashki është një përpjekje nga e majta në qeveri për të marrë zgjedhjet në tavolinë. Por a ka qenë kjo prapavija e ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë?
Reforma territoriale dhe eficenca ekonomike - Me 61 njësi, Shqipëria do të reduktojë kostot administrative. Por nuk duhet harruar se zhvillimi ekonomik i qëndrueshëm dhe i ekuilibruar nuk buron vetëm nga burokracitë e shfryra.
Reforma territoriale kërcënon demokracinë vendore - Sistemi i ri i administrimit të territorit rrezikon të margjinalizojë më tej peshën elektorale të shumë komuniteteve të vogla në Shqipëri, veçanërisht zonave rurale, përfaqësimi i të cilave në këshillat e ardhshme bashkiake duket shumë i pamundur.