Kandidatët

Curriculum Vitae 19 May 2015

Arif Tafani, PS (ASHEE), CV

Ky jetëshkrim nuk është bërë ende i disponueshëm nga kandidati për bashkinë Belsh

Curriculum Vitae 19 May 2015

Asqeri Kuqja, PD (APPD), CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Belsh.

Curriculum Vitae 19 May 2015

Besjon Tafani, i pavarur, CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i pavarur për bashkinë Belsh.

Curriculum Vitae 19 May 2015

Kasem Mahmutaj, PD (APPD), CV

Ky është kurikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Berat

Curriculum Vitae 19 May 2015

Petrit Sinaj, LSI (ASHE), CV

Ky është kurikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim për bashkinë Berat.

Curriculum Vitae 18 May 2015

Durim Balla, PD (APPD), CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Bulqizë.

Curriculum Vitae 18 May 2015

Melaim Damzi, LSI (ASHE), CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim për bashkinë Bulqizë.

Curriculum Vitae 17 May 2015

Altin Toska, LSI (ASHE), CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim për bashkinë Cërrik.

Curriculum Vitae 17 May 2015

Qamil Boja, PD (APPD), CV

Ky është kurikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Cërrik.

Curriculum Vitae 17 May 2015

Dhurim Alinani, PD (APPD), CV

Ky është jetëshkrimi zyrtar i kandidatit të Partisë Demokratike Dhurim Alinani për bashkinë Delvinë.

Load More

Harta

Harta Interaktive - Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

A ka prapavijë elektorale reforma administrativo-territoriale? - Është komentuar shumë se harta e re me 61 bashki është një përpjekje nga e majta në qeveri për të marrë zgjedhjet në tavolinë. Por a ka qenë kjo prapavija e ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë?
Reforma territoriale dhe eficenca ekonomike - Me 61 njësi, Shqipëria do të reduktojë kostot administrative. Por nuk duhet harruar se zhvillimi ekonomik i qëndrueshëm dhe i ekuilibruar nuk buron vetëm nga burokracitë e shfryra.
Reforma territoriale kërcënon demokracinë vendore - Sistemi i ri i administrimit të territorit rrezikon të margjinalizojë më tej peshën elektorale të shumë komuniteteve të vogla në Shqipëri, veçanërisht zonave rurale, përfaqësimi i të cilave në këshillat e ardhshme bashkiake duket shumë i pamundur.