Intervista

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Klos

Basir Çupa nga Partina Demokratike, konkurron për postin e kryetarit të bashkisë Klos me Valbona Kolën nga partia Socialiste.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Klos dhe ia shtroi këto pyetje kandidatëve.

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Dropull

Ahilea Deçka nga Partia Demokratike, konkurron për postin e kryetarit të bashkisë Dropull me Kostaq Zison nga partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut dhe Hristo Ducin, i pavarur.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Dropull dhe ia shtroi këto pyetje kandidatëve.

Interview 16 Jun 2015

Arben Malo: Turizëm malor për Kolonjën

Kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim premton zhvillim të agroturizmit dhe turizmit të natyrës për të përmirësuar kushtet e jetesës së banorëve të bashkisë së re Kolonjë.

Interview 16 Jun 2015

Tërmet Peçi: Vizioni im për Tepelenën

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë Tepelenë thotë se shpreson që reforma administrative do të krijojë më shumë burime për ekonominë.

Interview 16 Jun 2015

Albert Çaçi: Shërbime publike për Fierin

Kandidati i Partisë Social Demokrate për bashkinë e re Fier kërkon më shumë kompetenca për pushtetin vendor në mënyrë që të mund të rrisë shërbimet për qytetarët.

Interview 16 Jun 2015

Klement Ndoni: Do të asfaltoj qytetin

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë e re Këlcyrë premton rehabilitimin e qendrës së qytetit si dhe sistem ngrohjeje për shkollat.

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Devoll

Bledjon Nallbati, ekonomist, ish punonjës i doganës së Kapshticës, kandidon për Partinë Demokratike për postin e kryetarit të bashkisë Devoll me Kosta Qajën, jurist, kandidat i Partisë Socialiste.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Bilisht dhe ia shtroi këto pyetje kandidatëve. Përgjigjet e Kosta Qajës mund t’i gjeni këtu. Kandidati Nallbati refuzoi të intervistohej.

Interview 16 Jun 2015

Gëzim Çaushi: Transport dhe infrastrukturë për Roskovecin

Kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë e re premton se do të përqendrohet te lidhja e fshatrave me qytezën e bashkisë së re.

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Prrenjas

Artur Topi nga partia Social Demokrate, Bajazit Karriqi nga Partia Demokratike dhe Miranda Rira nga Lëvizja Socialiste për Integrim, garojnë për postin e kryetarit të bashkisë së re Prrenjas.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Prrenjas dhe ia shtroi këto pyetje kandidatëve. Përgjigjet e Miranda Rirës mund t’i gjeni këtu. Kandidati Karriqi refuzoi të intervistohej.

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Kurbin

Artur Bardhi, i diplomuar për drejtësi në vitin 2009, garon për Partinë Socialiste për postin e kryetarit të bashkisë Kurbin. Ndërkohë, Partia Demokratike ka deklaruar se tërhiqet nga zgjedhjet nga kjo zonë për shkak se kandidati i saj Altin Biba ka dhënë dorëheqjen, dorëheqje që nuk është pranuar nga KQZ.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Kurbin dhe ia shtroi këto pyetje kandidatit Bardhi, përgjigjet e të cilit mund të gjenden këtu. Biba nuk qe i disponueshëm për t’u intervistuar.

Load More

Harta

Harta Interaktive - Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

A ka prapavijë elektorale reforma administrativo-territoriale? - Është komentuar shumë se harta e re me 61 bashki është një përpjekje nga e majta në qeveri për të marrë zgjedhjet në tavolinë. Por a ka qenë kjo prapavija e ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë?
Reforma territoriale dhe eficenca ekonomike - Me 61 njësi, Shqipëria do të reduktojë kostot administrative. Por nuk duhet harruar se zhvillimi ekonomik i qëndrueshëm dhe i ekuilibruar nuk buron vetëm nga burokracitë e shfryra.
Reforma territoriale kërcënon demokracinë vendore - Sistemi i ri i administrimit të territorit rrezikon të margjinalizojë më tej peshën elektorale të shumë komuniteteve të vogla në Shqipëri, veçanërisht zonave rurale, përfaqësimi i të cilave në këshillat e ardhshme bashkiake duket shumë i pamundur.