Curriculum Vitae17 May 2015

Ilir Krosi, PD (APPD), CV

Ky është kurrikulumi jetësor i publikuar nga kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Dibër.

Author: BIRN Tiranë
Print

Ilir Krosi

Ilir Krosi

Arsimi :
Ø Ne vitin 1992, perfunduar Fakultetin e Inxhinierise se Ndertimit, Tirane.
Ø Ne vitin 1996, perfunduar me korespondence, Fakultetin Juridik, Tirane.

· Pervoja ne pune :

v Ne periudhen 01.01.1993 – 15.01.2000, Oficer i Policise Gjyqesore Prane Prokurorise Diber.
v Ne periudhen 15.03.2000 – 15.03.2001, Inxhinier Zbatimi prane Organizates Nderkombetare per Emigracionin, IOM, me projekte infrastrukture ne Diber.
v Ne periudhen 15.10.2000 – 15.03.2001, punuar si ekspert per menaxhimin e emergjencave civile prane UNHCR-se Nderkombetare.
v Ne periudhen 16.03.2001 – 20.10.2003, Pergjegjes i Urbanistikes prane Keshillit te Qarkut Diber.
v Nga 20 Tetori 2003 e ne vazhdim, i zgjedhur si Kryetar i Bashkise Peshkopi, per 3-Mandate.
v Qe nga vitit 2004, Anetar i Kryesise se Shoqates se Bashkive te Shqiperise.

· Specializime :

o Ne vitin 1999, Specializuar si hetues per luften kunder krimit te organizuar dhe mafies ne Sirakuza, Siçili, Itali.
o Trajnuar nepermjet ambasades se SHBA per menaxhim qyteti ne SHBA.
o Trajnuar per menaxhim te taksave dhe sherbime nepermjet programit te LGDA- USAID.
o Trajnuar per strategjine e zhvillimit te qytetit dhe perfshirjen e qytetareve ne vendimarrje, ne programet me SNV dhe Shoqatene Bashkive.
o Trajnuar per zhvillimin e integruar te rajonit nga Asambleja e Rajoneve te Europes.
o Trajnuar per Decentralizim dhe Integrimin ne BE, nga VNG, Hage-Holande.
o Eksperianca per qeverisjen vendore ne te gjitha drejtimet me ndjekje programesh studimore ne: Danimarke, Holande, Poloni, Angli, SHBA, Turqi, Spanje, Itali, Bruksel, Hungari, France, Kroaci, etj.
o Eksperienca dhe Trainime per menaxhimin e mbetjeve urbane, ne Holande, Hungari, Tuqi.
o Eksperienca per aplikimin ne fondet e BE-se ne Bruksel, Holande.
o Eksperienca me AER dhe Komitetin ne Rajoneve te Europes ne Bruksel.

· Eksperience Politike :

* Qe nga viti 2003, Anetar e Kryesise se Deges se PD Diber.
* Qe nga vtiti 2004, Anetar i Keshillit Kombetar te PDSH.
* Ne zgjedhjet e vitit 2005, bashkedrejtues i shtabit elektoral te Deputetit Diber, Z. Rahim Kaleci.
* Ne vitin 2009, bashkedrejtues i shtabit elektoral te deputeteve Z. Jemin Gjana dhe Z. Sherefedin Shehu.
* Ne vitin 2013 anetar i shtabit elektoral te rrethit Diber.

· Te tjera:
o Njoh dhe perdor shume mire kompjuterin ne te gjitha programet baze te tije.
o Njoh Gjuhen Angleze.