Posts by: Dhorjela Cule

Interview 16 Jun 2015

Arben Malo: Turizëm malor për Kolonjën

Kandidati i Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim premton zhvillim të agroturizmit dhe turizmit të natyrës për të përmirësuar kushtet e jetesës së banorëve të bashkisë së re Kolonjë.

Interview 16 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Devoll

Bledjon Nallbati, ekonomist, ish punonjës i doganës së Kapshticës, kandidon për Partinë Demokratike për postin e kryetarit të bashkisë Devoll me Kosta Qajën, jurist, kandidat i Partisë Socialiste.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Bilisht dhe ia shtroi këto pyetje kandidatëve. Përgjigjet e Kosta Qajës mund t’i gjeni këtu. Kandidati Nallbati refuzoi të intervistohej.

Interview 16 Jun 2015

Kosta Qaja: Vizioni im për Devollin

Kandidati i Partisë Socialiste për bashkinë e re Devoll premton krijimin e markës tregtare dhe denominacionit gjeografik Devoll për prodhimet bujqësore me synimin e përmirësimit të gjendjes ekonomike të banorëve të zonës.

Interview 8 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Pogradec

Eduart Kapri ekonomist, konkurron për Partinë Demokratike për postin e kryetarit të Bashkisë Pogradec me Diana Mile, arkitekte, e cila konkurron për Partinë Lëvizja Socialiste për Integrim.

Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Pogradec dhe ia shtroi këto pyetje dy kandidatëve, përgjigjet e të cilëve mund t’i lexoni këtu.

Interview 8 Jun 2015

Eduard Kapri: Master plan urban-mjedisor për Pogradecin

Kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Pogradec shprehet se problemet në bashkinë e re shtrihen në të gjithë sektorët socio-ekonomik.

Interview 3 Jun 2015

Intervistat me kandidatët për kryetarë të Bashkisë Korçë

Kryetari aktual i Bashkisë Korçë Sotiraq Filo konkurron për një mandat tjetër në emër të Partisë Socialiste me profesorin Gjergji Mero, i cili konkurron për Partinë Demokratike. Pas një procesi të gjatë dhe intervistimit të shumë qytetarëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile, BIRN identifikoi shqetësimet kryesore të popullsisë së bashkisë së re Korçë dhe ia shtroi këto pyetje të dy kandidatëve, përgjigjet e të cilëve mund t’i lexoni këtu.

Interview 2 Jun 2015

Gjergji Mero: Ulje taksash për biznesin

Kandidati i Partisë Demokratike për bashkinë Korçë, Gjergji Mero, nënvizon që programi i tij parashikon uljen 30 për qind të taksave të biznesit dhe pagimin e sigurimeve nga bashkia të çdo të punësuari të ri.

Interview 2 Jun 2015

Sotiraq Filo: Zhvillim dinamik me plane konkrete

Kryetari aktural i bashkisë Korçë Sotirq Filo shprehet se nëse fiton një mandat të ri në 21 qershor, do ta shtrijë modelin e tij të suksesshëm të menaxhimit në çdo fshat.

Profile 17 May 2015

Profili i bashkisë Devoll

Në bashkinë Devoll sigurimi i kapaciteteve grumbulluese frigoriferike dhe tregjeve të shitjes për produktet bujqësore janë dy nga sfidat me te cilat do të përballet pushteti vendor pas ndarjes së re.

Profile 15 May 2015

Profili i bashkisë Kolonjë

Bashkia Kolonjë është një zonë administrative e orientuar nga bujqësia, blegtoria dhe vreshtaria; megjithatë, emigracioni dhe largimi i popullsisë drejt qendrave urbane ka sjellë shpopullimin e shume fshatrave.

Load More